Lezingen zijn weer te boeken!

De wondere wereld van O.C. Hooymeijer…

Tijdens deze lezing neemt kunstenaar en bevlogen rasverteller O.C. Hooymeijer je mee in zijn wereld. Een wereld waarin alles draait om vogels en kunst en waarin werkelijkheid en fantasie vaak niet meer te onderscheiden zijn. In zijn wondere wereld geldt immers het motto ‘het is niet waar, maar het had waar kunnen zijn’.

Je maakt kennis met de kunstenaar en zijn talloze niet-bestaande vogels. Vogels die hij tot in detail heeft beschreven én verbeeld in De Kleine Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa en in zijn voor de Jan Wolkers Prijs 2019 genomineerde De Nieuwe Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa. Tijdens de lezing zullen onder andere het Waals Mannetje, de Kleine én de Grote Braak, de Puntklover, de Visgluiper, de Schotse Nachtduif, de Duitse Reiger, het Goudpukkeltje en de Oudhoen de revue passeren. Hun karakter, baltsgedrag, wetenschappelijke benaming, habitat, eetbaar- en smakelijkheid, alsmede de bijbehorende ‘ Volksvogelwijsheden ‘ komen uitgebreid aan bod.

Speciale aandacht wordt geschonken aan de nesten en de bijbehorende eieren. Ter illustratie neemt Hooymeijer altijd enige exemplaren uit de broedgebieden van de diverse niet-bestaande vogels mee.

Voorproefje?

Waar:

  • op een gewenste locatie, maximaal 50 personen
  • op het atelier van de kunstenaar, in Spanga (Friesland)

Kosten:

De kosten van een lezing zijn op aanvraag en altijd exclusief kilometervergoeding (0,30 eurocent per km) en reiskosten (bij afstanden boven de 50 kilometer)

Voor meer info en reserveringen mail naar ochooymeijer@hetnet.nl