De wondere wereld van O.C. Hooymeijer…

Tijdens deze lezing neemt kunstenaar en bevlogen rasverteller O.C. Hooymeijer je mee in zijn wereld. Een wereld waarin alles draait om vogels en kunst en waarin werkelijkheid en fantasie vaak niet meer te onderscheiden zijn. In zijn wondere wereld geldt immers het motto ‘het is niet waar, maar het had waar kunnen zijn’.

Je maakt kennis met de kunstenaar en zijn creaties: de niet-bestaande vogels. Zo zullen onder andere het Waals Mannetje, de Kleine én de Grote Braak, de Puntklover, de Visgluiper, de Schotse Nachtduif, de Duitse Reiger, het Goudpukkeltje en de Oudhoen de revue passeren. Hun karakter, baltsgedrag, wetenschappelijke benaming, habitat, eetbaar- en smakelijkheid, alsmede de bijbehorende ‘ Volksvogelwijsheden ‘ komen uitgebreid aan bod.

Speciale aandacht wordt geschonken aan de nesten en de bijbehorende eieren. Ter illustratie neemt Hooymeijer altijd enige exemplaren uit de broedgebieden van de diverse niet-bestaande vogels mee.

Voorproefje?

Waar:

  • op een gewenste locatie
  • op het atelier van de kunstenaar, in Spanga (Friesland)

 

Kosten:

  • Particulieren: 300 euro per lezing (1 uur)
  • Bedrijven: 500 euro per lezing (1 uur)


Deze bedragen zijn exclusief kilometervergoeding (0,30 eurocent per km) en reiskosten (bij afstanden boven de 50 kilometer).

Voor meer info en reserveringen mail naar ochooymeijer@hetnet.nl